PARTICULIERE TUIN | ONDERHOUD & BEHEER

De kennis die nodig is voor het onderhouden van uw tuin wordt veelal onderschat, het vergt de nodige botanische en ecologische kennis om uw tuin –ook op de lang termijn- in top conditie de houden. Wij beheersen deze specialistische en veelal fijne technieken. Zo weten wij precies hoe en wanneer uw planten, hagen of bomen gesnoeid moeten worden, wanneer uw gazon het beste bemest kan worden of hoe wij het onkruid het duurzaamste kunnen verwijderen.

Maatwerk: tuinonderhoud is maatwerk in frequentie én budget. Wij zetten onze expertise graag in om te komen tot de best mogelijke aanpak voor uw tuin. Zo kunnen wij uw tuin op jaarlijkse, maandelijkse of wekelijkse basis voor u onderhouden. Ook voor seizoensgebonden of incidentele werkzaamheden kunt u bij ons terecht. Graag tonen wij onze mogelijkheden:

Snoeien: Het verjongen van rozen en heesters, kaarsrecht hagenscheren, buxusbollen zo rond als een voetbal knippen; we doen het allemaal, met veel oog voor precisie, maar vooral in het belang van de plant.

Boomverzorging: Het snoeien of vellen van bomen is een vak apart en dient op een verantwoord en veilige manier plaats te vinden. U wilt immers niet dat de boom op uw huis of auto terecht komt. Door de inzet van onder andere gediplomeerde Treeworkers kunnen wij uw bomen veilig en snel snoeien of vellen.

Onkruid- & ziektebeheersing: Onkruidgroei en ziekte aandoeningen zijn van alle tijden, de methodieken om deze echter tegen te gaan of te beheersen zijn daarentegen de laatste jaren enorm toegenomen. Onkruiden of groenaanslag op bijvoorbeeld op uw terras of aandoeningen in uw planten kunnen wij veelal met ecologisch verantwoorde producten en technieken makkelijk tegengaan.

Bodemverbetering & bemesting: Aan de basis van sterke en gezonde beplanting ligt een gezonde en voedzame bodem. De eigenschappen van de bodem worden bepaald door de grondsoort, de vochtconditie, de zuurgraad, de voedselrijkdom en het humusgehalte. Elk van deze factoren kunnen hun invloed hebben op uw beplanting. Daarnaast is de bodemstructuur ook van wezenlijk belang in een gezonde groei van uw planten.

Wij kunnen de eigenschappen en bodemstructuur van uw tuin optimaliseren wanneer deze door bijvoorbeeld overbemesting, vastlopen (rijden) of gebrek aan organische stof de groei en gezondheid van uw beplanting remt.

Gazononderhoud: Om uw gazon in topconditie is frequent onderhoud essentieel. Van wekelijkse maaien tot het seizoensgebonden onderhoud kunnen wij voor u verrichten.

(Zwem)vijveronderhoud: Onderhoud op de juiste momenten is de manier om uw (zwem)vijver helder én schoon te houden. Van regulier onderhoud aan filters en pompen tot en met een grondig schoonmaak; er zijn verschillende manier om in een optimaal resultaat te behalen.

Snoeien

Boom-
verzorging

Gazon-
onderhoud

Gras-
onderhoud

Bodem-verbetering

Bemesting

Onkruid-
beheersing

Ziekte-
beheersing

(Zwem)vijver-
onderhoud

Verlichtings-plannen

Voor een vrijblijvende kennismaking komen wij graag bij u langs. Natuurlijk ook ‘s avonds.
Laat het ons weten via info@btagroen.nl of 06 10 09 60 08.