Over ons

Roy en Roel Bastiaens, eigenaren van BTA Groen zijn broers, vrienden én compagnons. Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van buitenruimten is hun passie. Doordacht, duurzaam en heel bijzonder. Daar gaan ze voor. Iedere dag en het verveelt nooit.

De liefde voor de natuur is hen met de paplepel ingegeven. Als ukjes bij opa op het landbouwbedrijf en als jonge knullen in hun bijbaantjes bij hoveniersbedrijven, bloemisterijen en kwekerij.

Werknemers van BTA Groen zijn bezig met het aanleggen van tegels

Roy en Roel

Roy heeft nooit getwijfeld aan zijn beroepskeuze. Roy heeft de middelbare hoveniersopleiding in Roermond succesvol afgerond en (internationaal) zijn kennis vergroot bij vele hoveniersbedrijven. Ervaring in tuinen heeft hij opgedaan in Nederland, België en Luxemburg. Met die ervaring en een hoofd vol ideeën wilde hij zijn eigen bedrijf starten. Een hoveniersbedrijf waar kwaliteit in alle facetten van het vak voorop stond. Met minder wilde Roy geen genoegen nemen. 1 januari 2010 was BTA Groen geboren.

Ook Roel werkte, na zijn vakopleiding, enkele jaren bij een kwekerij annex hoveniersbedrijf. De jonge Roel wilde echter verder studeren en koos voor een economieopleiding. Vakken als commercie, bedrijfsprocessen en projectmanagement vond hij mega-interessant. Oude liefde roest niet. Na een paar jaar werken in diverse branches heeft Roel toch gekozen voor de groenbranche. Sinds 2017 is hij naast Roy, mede-eigenaar van BTA Groen.

De broers, met een hart vol groen, zijn ambitieus en halen het beste uit zichzelf en elkaar.
Beiden zijn -terecht- dankbaar voor wat zij en hun team bereikt hebben.

Wij ontwerpen nieuwe én bestaande locaties, maken plannen voor doordachte, duurzame en unieke buitenruimtes. Onmiskenbaar hierin is ons vakmanschap, kennis en vooruitstrevende ideeën.

Omvangrijke projecten, complete herinrichting, kleinschalige renovatie. Ongeacht het schaalniveau wij dragen de volledige zorg voor de aanleg. Onnavolgbaar hierin is onze inzet van kennis én kunde in een strakke en efficiënt geregisseerde uitvoering.

Reguliere onderhoud, seizoensgebonden of incidentele onderhoudswerkzaamheden, wij dragen volledig zorg voor het gewenste resultaat. Toepassing van het juiste materieel én kennis zorgen voor de beste resultaten, ook op de lange termijn.

Bijzondere bomen in een kleine stadstuin, kilometers aan laanbomen op fabrieksterreinen, beeldbepalende bomen in monumentale parken: bomen in vele soorten, maten en standplaats komen we overal tegen. Het behouden van deze is een vak apart.

Wist u dat:

 • BTA Groen 300.000 m2 aan tuinen, parken en terreinen beheert?
 • 5000 kruiwagens recyclet aan vrijgekomen afval?
 • Meer dan 40 nieuwe tuinen per jaar realiseert?
 • Zij meer dan 5000 bomen en planten aanplanten, waarvan 500 unieke soorten?
 • 72,60% van hun klanten vaste klanten zijn?
 • Opdrachtgevers BTA Groen beoordelen met een 9,3?
  Bron: HovenierNederland.nl
 • Wij één van de 324 hoveniersbedrijven in Nederland zijn met het kwaliteitskeurmerk TuinKeur van de in totaal 10.575 hoveniersbedrijven in Nederland?
 • BTA Groen niet alleen in Nederland,
  maar ook in België en Duitsland werkt?